Waardering & advies

Jaarlijks voeren we zowel voor particulieren als voor professionele klanten betrouwbare en nauwkeurige waarderingen uit van bestaand vastgoed, gronden en projecten in de Benelux. De combinatie van onze expertise, ervaring en data vormt de basis voor betrouwbare waardebepalingen. We werken onafhankelijk en conform de RICS-richtlijnen. Onze waarderingsverslagen worden erkend door alle Belgische banken. 

Stadim waardeert jaarlijks duizenden appartementen, huizen, gronden, winkels, kantoren, studentenkoten, rusthuizen, fabrieken, magazijnen en andere types van vastgoed.

Er zijn tal van redenen om vastgoed te laten schatten. Bijvoorbeeld bij de aankoop of verkoop van vastgoed, in geval van een scheiding, een schenking, een erfenis, wanneer u wenst te investeren in vastgoed, bij een huuronderhandeling of wanneer vastgoed in of uit een vennootschap wordt gehaald, wegens boekhoudkundige of fiscale redenen of voor het berekenen van zakelijke rechten… Investeringsfondsen en banken willen ook periodiek hun portefeuille laten waarderen.

Hebt u een schatting nodig? Dan kunnen wij u helpen!

Waarderingsmethodes

We hanteren een rekenmodel waarbij zowel de eigen referenties als de financieel-economische parameters het kader vormen. Op basis daarvan maken we ook waarderingen voor het berekenen van een zakelijk recht.

Afhankelijk van het soort vastgoed en het standpunt van de opdrachtgever gebruiken we één of verschillende van volgende waarderingsmethodes: Discounted Cashflow (DCF), kapitalisatiemethode, analytische methode of via vergelijkingspunten.

Werkwijze

U kan kiezen voor een waardering met of zonder bezoek ter plaatse. Wij bezorgen u een waarderingsverslag waarbij u de keuze hebt tussen een verkort of een volledig verslag of een verslag dat voldoet aan de vereisten van Vlabel. Onze verslagen worden aanvaard door alle Belgische banken, rechtbanken en andere officiële instanties.

Onze waarderingen worden uitgevoerd conform de RICS-richtlijnen. We zijn ook lid van EVA, een Europese alliantie van gerenommeerde waarderingsbureaus, waardoor we uw internationale vastgoedportefeuille kunnen opvolgen.

Geïnteresseerd in een waardering?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Stadim Antwerpen

Mechelsesteenweg 180 (C-hive)
2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 81 20

Find parking options here

Stadim Brussels

Havenlaan / Avenue Du Port 86c (B7A)
Tour & Taxis, 1000 Brussels

+32 (0)2 899 09 80

Find parking options here