Europese alliantie van toonaangevende onafhankelijke schattingsbureaus

Het vooraanstaande taxatie- en advies bureau Stadim, grootste onafhankelijke schatter in de BeLux, gaat Europees. Het verenigt de krachten met zes andere topspelers in het buitenland op het domein van vastgoedschattingen. Samen richten ze de EUROPEAN VALUERS’ ALLIANCE (EVA) op.

De organisatie zal 10 Europese landen bestrijken (België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland) en de expertise bundelen van Crédit Foncier Immobilier – Expertise (Paris), Kenstone Real Estate Valuers (Frankfurt), Cluttons (Londen), Stadim (Antwerpen), Wüest Partner (Zürich), MJ Group (Madrid en London) en Property Value Consultants (Deventer, Nederland).

Dankzij het nieuwe netwerk zal elk lid zijn diensten niet alleen nationaal maar via EVA ook op Europees niveau kunnen leveren en klanten over het hele continent een gelijkvormig, kwalitatief hoogstaand en onafhankelijk advies kunnen voorleggen.

Samen telt de alliantie meer dan 250 professionele schatters en behandelde zij in 2017 zo’n 50.000 dossiers met een totale waarde van ruim 350 miljard euro.

James Naftalin, hoofd International Development bij Crédit Foncier Immobilier – Expertise, is aangesteld als voorzitter van de alliantie en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van het netwerk.

Lees hier meer over de European Valuers Alliance.